Friday, 21 June 2013

rileks sekejap ngan kerastangan sulam menyulam....

emmm dah penat wat blog untuk promosi SHAKLEE jadi nak kongsi tentang hobi saya ..apa lagi kalau tak sulam menyulamm...emm nak nak pulak nak dekat raya niekan..tengah mencari-cari idea..raya nie nak sulam baju design macam mana pulak ek..hajat ati nak sedondon ngan cik abe tahun nie...cik abe pun nak beraya ngan baju melayu bersulam gak..he he he...bukan takat warna baju sedondon..bunga sulam pun sedondon gak...hiksssss sehati sejiwa betulllll...oppsssss

kay la tak mo tulis banyak-banyak...dah penat...kita layan gambar jelah yew..kayyyyy


baju masa cik abe datang merisik..he he he


Baju ni dipakai masa menghantar sepupu  ke rumah sebelah suami dia.


Baju nie dipakai masa raya tahun lepas..ha ha ha

Emmmm amek masa jugaklah nak siapkan sulam labuci + manik + benang nie...bukan apa, nak fikirkan design dan teknik apa yang nak dibuat..lagipun kan saya nie kerastangan..kih3x
Apa-apapun, akhirnya siap jugak..dah 3x dipakai...

 Yang ini baju sahabat saya..niza...masa tu tengah sibuk nak kenduri..lepas kenduri baru siap..he he he

ok tu aje iklan untuk tika dan saat ini..insyaallah lepas nie saya akan masukkan design-design saya yang terkini sempena nak menyambut hari raya..byeeee

Thursday, 20 June 2013

set SHAPE-UP

Bercakap saja tentang pelangsingan, semua orang pasti terujakan..emm siapa tak nak memiliki tubuh yang sihat, langsing dan rapi..tapi awasss.....pastikan produk yang dipilih tidak memudaratkan kesihatan anda..

Kenapa anda harus memilih set Shaklee Shape-up nie:
1.  Badan akan langsing dan rapi..tak menggeleberrr
2.  Nampak lebih kacak / anggun...mesti ramai yang jelouss..he he he
3.  Rasa unggul..
4.  Rasa lebih bertenaga...tak letih dan lesu.
5.  Meningkatkan keyakinan diri...sebab body dah fitkan..
6.  Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.

Jadi tak payah nak fikir-fikir lagi..

BERIKAN PENGHARGAAN KEPADA DIRI ANDA..INSYAALLAH ANDA AKAN NAMPAK HEBAT KERANA ANDA TELAH MEMILIH SUPLEMEN YANG HEBAT..INSYAALLAH.

Sebagai manusia kita perlu berusaha dan jangan lupa meminta kepada yang berkuasa.,,,,,,ingat pesanan ini.....minum air yang banyak sekurang-kurangnya 3 @ 4 liter sehari, makan makanan yang seimbang, bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu...insyyy dengan izin ALLAH akan berhasil..





set slimming boleh ditambah dengan supplemen lain seperti ESP / Omega guard / Chinch Shake



Sekiranya anda berminat, boleh menghubungi saya..IDA :0196411614   SHAKLE INDEPENDENT DISTRIBUTOR ID NO: 891236

KHAZANAH LELAKI

Zinc adalah suatu khazanah lelaki...Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain.  Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki.  Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut.  Oleh yang demikian, zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.

KEBAIKAN ZINC:
- Merangsang 200 jenis enzim.
- Membentuk kolagen.
- Memperbaiki Diabetes - membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin dan  
  seterusnya memperbaiki diabetes.
- Bintik putih dikuku.
- Mempertingkat sistem imun.
- Memperbaiki masalah prostat - melindungi kesihatan prostat.  Kajian menunjukkan dengan 
  mengambil zinc secara berterusan dapat mengurangkan  pembengkakan prostat dalam 
  kadar 70%.
- Kemampuan seks lelaki - pengambilan zinc untuk  jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma.  Zinc yang mencukupi penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
- Memperbaiki radang kulit - pengambilan zinc sebanyak 4-6 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.
- Mengekalkan deria bau.

Oleh itu..kepada anda-anda di luar sana yang mempunyai masalah..segeralah mendapatkan suplemen ini..kita wajib  berusaha....sentiasa memanjatkan doa kepada  ALLAH dan selebihnya kita berserah kepada ALLAH..insyaallah.


 
Shaklee zinc complex

Wednesday, 19 June 2013

THE BEST MULTI-VITAMIN

VITA-LEA dengan formulasi zat besi........mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana yang telah disarankan oleh RDA. Merupakan tablet yang terpantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.  Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil. Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan suplemen ini secara konsistan selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%..insyaallah dengan izin Allah jua.

Suplemen ni best sebab......
1. Sebagai penambah tenaga segera - sesuai untuk mereka yang cepat letih dan penat, membantu sistem 
    memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
2. Pelengkap nutrisi - kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang.
3. Keupayaan sistem produktif - penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.
4. Metabolisma - sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
5. Elemen penting pada sel tubuh - menyediakan asas nutrisi , memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru,  
    membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan   
    tirod.
6. Melindungi organ..melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.
Tak cuba tak tahukan...

Anda berminat dengan suplemen ini..boleh contact /pm/sms saya 
ida : 0196411614

Sunday, 16 June 2013

KESIHATAN TULANG..

Salam..Topik saya hari nie ialah.....bagaimana kita nak menjaga kesihatan tulang kita..emm iaitu dengan mengambil supplement  OsteMatrix.
Apa hebatnya OsteMatrix nie...hah!!!!!!...supplement nie terbukti secara klinikal dapat meyediakan nutrisi penting serta unik dan melebihi fungsi kalsium dalam membina dan mengekalkan tulang dan gigi yang kuat serta membantu mengurangkan risiko osteoporosis...OsteMatrix  menyediakan satu matriks untuk nutrien kritikal termasuk kalsium, vitamin D, magnesium dan banyak lagi untuk membina dan mengekalkan tulang yang kuat.  Selain itu supplement ini juga:
-  membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
-  membantu pengecutan otot dan pelancaran saraf
-  membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan,   
   retensi air, mudah meradang dan kemurungan.


 
OsteMatrix dari produk shaklee



Cuba lah...kalau kita tak mencuba, mana kita nak tahu khasiat OsteMatrix nie.
Kalau anda berminat, leh pm/email/ sms saya di talian 0196411614..(zuraida)


Friday, 14 June 2013

My cute brooch.... :)


salam perkenalan...hari nie saya nak perkenalkan produk saya..brooch riben..kerastangan lah katakan..Mula-mula buat hanya untuk suka-suka jew..pastu teringat plak nak share ngan family, kawan-kawan n anak-anak murid..Kalau ada sapa-sapa yang berminat ngan kerastangan saya nie, leh la order di fb /email...

Brooch Bunga Melor Berdaun
Brooch  Bunga Ros
Brooch Bunga Melor